Salata de vara cu cus-cus

Printeaza

O reteta de salata de vara cu cus-cus din: cus-cus, rosii, frunze de rucola, ardei gras, ceapa, morcov, masline, telemea de capra, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Salata de vara cu cus-cus

  • 400 g cus-cus
  • 3 rosii mari
  • 1 legatura frunze de rucola, spanac tanar, macris, etc.
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 100 g masline verzi si kalamata
  • 300 g telemea de capra
  • 100 ml ulei de masline
  • zeama de la 2 lamai
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert 1,5l apă, adăugaţi sare, piper şi când începe să clocotească, puneţi la fiert ceapa, ardeiul, morcovul şi 1 roşie, tocate în cubuleţe. Puneţi într-un castron cuş-cuş-ul şi turnaţi peste el supa caldă strecu­rată în care au fiert legumele.

Acoperiţi vasul şi lăsaţi cuş-cuş-ul să se umfle. între timp, spălaţi frunzele de rucola, puneţi-le într-un castron, adăugaţi roşiile tăiate în felii, măslinele şi telemeaua tăiată în cubulefe. Bateţi uleiul de măsline cu zeama de lămâie, sare şi piper şi când amestecul s-a omogenizat, turnaţi-l peste ingrediente.

Amestecaţi cu grijă, pentru a nu sfărâma telemeaua. Repartizaţi în farfurii cuş-cuş-ul şi deasupra puneţi legumele, brânza şi sosul rezultat.

Salata de vara cu cus-cus

Salata de vara cu cus-cus

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.