Salata de vara cu cus-cus
PrinteazaO reteta de salata de vara cu cus-cus din: cus-cus, rosii, frunze de rucola, ardei gras, ceapa, morcov, masline, telemea de capra, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.
- 400 g cus-cus
- 3 rosii mari
- 1 legatura frunze de rucola, spanac tanar, macris, etc.
- 1 ardei gras rosu
- 2 cepe
- 1 morcov
- 100 g masline verzi si kalamata
- 300 g telemea de capra
- 100 ml ulei de masline
- zeama de la 2 lamai
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi la fiert 1,5l apă, adăugaţi sare, piper şi când începe să clocotească, puneţi la fiert ceapa, ardeiul, morcovul şi 1 roşie, tocate în cubuleţe. Puneţi într-un castron cuş-cuş-ul şi turnaţi peste el supa caldă strecurată în care au fiert legumele.
Acoperiţi vasul şi lăsaţi cuş-cuş-ul să se umfle. între timp, spălaţi frunzele de rucola, puneţi-le într-un castron, adăugaţi roşiile tăiate în felii, măslinele şi telemeaua tăiată în cubulefe. Bateţi uleiul de măsline cu zeama de lămâie, sare şi piper şi când amestecul s-a omogenizat, turnaţi-l peste ingrediente.
Amestecaţi cu grijă, pentru a nu sfărâma telemeaua. Repartizaţi în farfurii cuş-cuş-ul şi deasupra puneţi legumele, brânza şi sosul rezultat.
Salata de vara cu cus-cus
Pofta buna!