Salată de vară cu sparaghel şi anghinare calde

Printeaza

Salată de vară cu sparaghel şi anghinare calde din: sparanghel, anghinare, lamai, ulei de masline, seminte se coriandru, anason, cimbru, otet din vin alb, salata verde, ceapa rosie, chives, otet balsamic.

Ingrediente salata:

  • 4 anghinare, curăţate
  • 2 lămâi, înjumătăţite
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură seminţe de coriandru
  • 1 anason stelat
  • o rămurică mare de cimbru
  • 4 linguri de oţet din vin alb
  • o legătură mare de tulpini de sparanghel
  • 4 mâini frunze de salată mici şi fragede

Ingrediente sos:

  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1ceapă roşie mică, tocată mărunt
  • 2 cepe verzi, feliate mărunt
  • o legătură de chives, tocate fin
  • 2 linguri de oţet balsamic

Mod de preparare:

Când anghinarele sunt gata curăţate, se caută o tigaie destul de întinsă încât să încapă toate pe un singur strat.

Stoarce în tigaie sucul de la o jumătate de lămâie şi se umple pe jumătate cu apă rece. Adaugă 2 linguri de ulei de măsline, mirodeniile, cimbrul, oţetul, anghinarele şi un praf de sare.

Se dau în clocot se reduce flacăra şi se fierb aprox. 15 minute, până când se înmoaie. Inchide focul şi se lasă la răcorit.

Pregăteşte sparanghelul. Intâi se îndepărtează partea lemnoasă (partea mai groasă, de la bază), apoi, cu ajutorul unui curăţător de legume, se retuşează capetele, rotindu-le pe măsură ce sunt cojite, astfel încât la final să ajungă de aceeaşi grosime cu vârfurile.

Se dă în clocot o oală mare cu apă. Se fierbe sparanghelul 2 minute, apoi se scurge şi se răstoarnă direct în apă rece ca gheaţa.

Pentru prepararea sosului, se încing într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline, apoi se căleşte cu grijă ceapa roşie preţ de 5 minute, până când se înmoaie. Se închide focul, se adaugă ceapa verde şi chives, apoi se deşartă într-o carafă.

Adaugă restul de ulei şi oţetul şi se asezonează după gust.

Se pregătesc legumele. Se scurg anghinarele, apoi se taie în câte 6 felii. Taie fiecare sparanghel pe oblic, în câte 3 bucăţi egale.

Lasă până când s-a răcit complet, se scurge din nou, după care se dă deoparte.

Curăţă tigaia în care s-a pregătit sosul şi se încinge în ea restul de ulei de măsline.

Se prăjeşte sparanghelul, până când începe să strălucească şi să capete culoare, apoi se scoate pe o farfurie.

Intoarce tigaia pe foc, apoi se prăjesc feliile de anghinare, până când încep să capete o nuanţă maronie.

 

Salată de vară cu sparaghel şi anghinare calde

Salată de vară cu sparaghel şi anghinare calde

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.