Varza de Bruxelles cu bacon din: bacon, supa de pui, varza de bruxelles si ceapa. Ingrediente: 3 felii de bacon 1-1/2 cesti supa de pui verze de bruxelles 1 ceapa toccata Mod de preparare: Gatiti baconul la foc mare pana se rumeneste. Scoateți și scurgeti pe prosoape de hartie. Pastrati in tigaie 2 lingurite […]
Salata de varza de Bruxelles (varianta)
PrinteazaSalata de varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, ceapa, nuci, sare, piper, ulei, unt.
- 800 g varză de Bruxelles
- 2-3 cepe roşii
- 150 g nuci
- sare
- piper
- 1-2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 25 g unt
Mod de preparare:
Se curăţă varza, se spală si se pune să fiarbă în apă cu sare, aproximativ 30 de minute. Se scoate în sită si se lasă să se scurgă.
Separat, se curăţă ceapa roşie şi se taie felii potrivite ca să se poată pătrunde.
Nucile se pun în tavă, se umezesc, se sărează si se bagă în cuptor pentru 15 minute.
Se topeşte untul, se adaugă uleiul si nucile, apoi ceapa si, la sfârşit, varza.
Se condimentează cu sare si piper, după gust, şi se serveşte.
Pofta buna!
poate iti place si:
Varza de Bruxelles cu bacon
Varza de Bruxelles cu pesmet si branza
Varza de Bruxelles cu pesmet si branza din: varza, pesmet, unt, branza telemea. Ingrediente: 1 kg varză 60 g pesmet 200 g unt 250 g brânză telemea Mod de preparare: Se curăţă verzişoarele de frunzele veştede, se spală şi se pun la fiert, în apă clocotită, 15-20 de minute. După ce au fiert, se […]
Varza de Bruxelles cu parmezan
Varza de Bruxelles cu parmezan din: varza, unt, smantana, parmezan, sare. Ingrediente: 250 g varză 50 g unt 100 ml smântână 50 g parmezan (caşcaval) ras sare Mod de preparare: Varza, curăţată, se fierbe în apă clocotindă cu sarea necesară, se curge bine, şi se pune într-o tavă. Peste varză se toarnă untul încins, […]
Pofta buna!
Imi place salata asta