Salata de varza si morcov
PrinteazaSalata de varza si morcov din: morcovi, ceapa, varza, lamaie, portocala, ulei, alune de padure, miere, otet, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg morcovi
- 3 cepe mici
- 1 varză roşie de dimensiune medie
- 1 lămâie
- 1 portocală de preferinţă roşie
- 4 linguri ulei de măsline
- 50 g alune de pădure
- 1 lingură miere
- 1 lingură oţet de mere (opţional)
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare Salata de varza si morcov:
Se taie morcovii în bastonaşe, ceapa solzişori şi varza fideluţă.
Se pun într-un vas termorezistent morcovii, ceapa, zeama şi miezul de la 1 portocală şi 3 linguri ulei de măsline.
Se presară sare şi piper după gust. Se încălzeşte cuptorul şi se coc legumele timp de 15-20 de minute, la foc mediu, până când morcovii se înmoaie.
Se amestecă sucul de portocală rămas, cu 1 lingură de ulei de măsline şi 1 lingură de miere.
Se pune într-un bol varza fin tocată şi se stropeşte cu zeama de lămâie, care ajută la păstrarea îndelungată a culorii.
Se pune amestecul de morcovi şi ceapă, se presară alunele de pădure mărunţite şi prăjite.
Se stropeşte salata cu dressingul de portocală şi se presară puţină sare.
Se serveşte salata imediat, caldă.
Pofta buna!