Salata de varza rosie si morcovi cu maioneza de nuci caju

Printeaza

Salata de varza rosie si morcovi cu maioneza de nuci caju din: varza rosie, morcovi, maioneza de nuci caju, susan. Această salată oferă o explozie de culori și arome, îmbinând crocantul legumelor proaspete cu cremozitatea maionezei de nuci caju.

Este ideală pentru cei care caută o alternativă vegană la salatele tradiționale, dar și pentru oricine dorește să își diversifice meniul zilnic cu ceva nou și gustos.

Ingrediente

Pentru salată:

  • 1 varză roșie mică
  • 3 morcovi medii
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1 măr verde (opțional)
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat pentru decor

Pentru maioneza de nuci caju:

  • 1 cană de nuci caju crude
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • 1 linguriță de miere sau sirop de agave (opțional)
  • 1/2 cană de apă
  • Sare după gust

 

Mod de preparare

Puneți nucile caju într-un bol și acoperiți-le cu apă. Lăsați-le la înmuiat timp de 2-4 ore sau peste noapte.

Scurgeți și clătiți nucile caju, apoi transferați-le într-un blender.

Adăugați sucul de lămâie, muștarul Dijon, mierea (dacă folosiți), și sarea.

Adăugați apa treptat, mixând până obțineți o consistență cremoasă și omogenă. Dacă maioneza este prea groasă, mai adăugați puțină apă.

Gustă și ajustează condimentele dacă este necesar. Puneți maioneza la frigider până la utilizare.

Spălați și curățați varza roșie. Tăiați-o fin sau dați-o pe răzătoarea mare.

Curățați morcovii și dați-i pe răzătoarea mare.

Tăiați ceapa roșie în felii subțiri.

Dacă folosiți, tăiați mărul verde în felii subțiri sau dați-l pe răzătoare.

Într-un bol mare, combinați varza roșie, morcovii, ceapa roșie și mărul verde (dacă folosiți).

Adăugați maioneza de nuci caju și amestecați bine pentru a acoperi uniform legumele.

Asezonați cu sare și piper după gust.

Transferați salata într-un bol de servire și decorați cu pătrunjel proaspăt tocat.

Serviți imediat sau păstrați la frigider până la servire.

Reteta Salata de varza rosie si morcovi cu maioneza de nuci caju

Este esențial să înmuiați nucile caju pentru a obține o maioneză cremoasă. Dacă sunteți presat de timp, le puteți înmuia în apă fierbinte timp de 30 de minute.

Ajustați cantitatea de apă pentru a obține consistența dorită. Maioneza ar trebui să fie suficient de groasă pentru a acoperi legumele, dar nu prea densă.

Puteți adăuga și alte legume, cum ar fi ardei gras sau castravete, pentru a varia gustul și textura salatei.

Dacă doriți o notă de dulceață, adăugați miere sau sirop de agave în maioneza de caju. Pentru un gust mai acidulat, adăugați mai mult suc de lămâie.

Valorile Nutriționale

Pentru o porție de aproximativ 200g de salată:

  • Calorii: 220 kcal
  • Proteine: 5 g
  • Carbohidrați: 20 g
  • Grăsimi: 14 g
  • Fibre: 5 g
  • Sodiu: 150 mg

Încercați această rețetă pentru a aduce un plus de culoare și prospețime în meniul dumneavoastră și bucurați-vă de beneficiile nutritive ale ingredientelor naturale.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.