Salata vegetala cu mazare, castravete si menta
PrinteazaSalata vegetala cu mazare, castravete si menta din: mazăre dulce (păstăi), mazăre franceză (păstăi), castravete, boabe încolţite de soia, usturoi, ardei dulce, zahăr, esenţă de cocos, pastă de peşte, ulei, zeamă de lămâie, frunze de mentă.
- 100 g mazăre dulce (păstăi)
- 100 g mazăre franceză (păstăi)
- 1 castravete
- 100 boabe încolţite de soia
- usturoi pisat
- ardei dulce, tăiat felii
- zahăr
- esenţă de cocos
- pastă de peşte
- ulei
- zeamă de lămâie
- frunze de mentă, tăiate şuviţe subţiri
Mod de preparare:
Curăţaţi mazărea, scoateţi aţele şi tăiaţi mazărea franceză în bucăţi de 4-5 cm lungime. Spălaţi şi tăiaţi castravetele felii, pe lungime. Puneţi apă într-o cratiţă, adăugaţi puţină sare şi lăsaţi să dea în clocot.
Adăugaţi mazărea şi castravetele şi fierbeţi timp de patru minute.
Scoateţi-le apoi afară, puneţi-le în apă rece şi lăsăţi-le să se scurgă de apă. Amestecaţi usturoiul prăjit cu ardeiul dulce, adăugaţi esenţă de cocos, puţină apă rece, pastă de peşte, ulei, zeamă de lămâie şi frunzele de mentă.
Puneţi toate legumele pe un platou şi serviţi-le cu sos.
Pofta buna!