Salata vegetala cu mazare, castravete si menta

Printeaza

Salata vegetala cu mazare, castravete si menta din: mazăre dulce (păstăi), mazăre franceză (păstăi), castravete, boabe încolţite de soia, usturoi, ardei dulce, zahăr, esenţă de cocos, pastă de peşte, ulei, zeamă de lămâie, frunze de mentă.

Ingrediente:Salata vegetala cu mazare, castravete si menta

  • 100 g mazăre dulce (păstăi)
  • 100 g mazăre franceză (păstăi)
  • 1 castravete
  • 100 boabe încolţite de soia
  • usturoi pisat
  • ardei dulce, tăiat felii
  • zahăr
  • esenţă de cocos
  • pastă de peşte
  • ulei
  • zeamă de lămâie
  • frunze de mentă, tăiate şuviţe subţiri

 

Mod de preparare:

Curăţaţi mazărea, scoateţi aţele şi tăiaţi mazărea franceză în bucăţi de 4-5 cm lungime. Spălaţi şi tăiaţi castravetele felii, pe lungime. Puneţi apă într-o cratiţă, adăugaţi puţină sare şi lăsaţi să dea în clocot.

Adăugaţi mazărea şi castravetele şi fierbeţi timp de patru minute.

Scoateţi-le apoi afară, puneţi-le în apă rece şi lăsăţi-le să se scurgă de apă. Amestecaţi usturoiul prăjit cu ardeiul dulce, adăugaţi esenţă de cocos, puţină apă rece, pastă de peşte, ulei, zeamă de lămâie şi frunzele de mentă.

Puneţi toate legumele pe un platou şi serviţi-le cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.