Salată vegetariană cu porumb şi avocado
PrinteazaSalată vegetariană cu porumb şi avocado din: lamaie, fructe de avocado, ulei de masline, sare, piper, sos tabasco, boabe de porumb, rosii, ceapa rosie, telina, patrunjel.
- 1 lamaieSalată vegetariană cu porumb şi avocado
- 2 fructe de avocado
- 6 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- sos tabasco
- 300 g boabe de porumb (conserva)
- 4 rosii
- 2 cepe rosii
- 2 fire telina
- 1 fir patrunjel
Mod de preparare:
Jumătate din cantitatea de pulpă de avocado se taie cubuleţe, restul se zdrobeşte cu furculiţa. Se stropeşte cu suc de lămâie. Se înglobează uleiul de măsline. Se adaugă sare, piper şi sos tabasco. Se lasă să se scurgă boabele de porumb.
Se opăresc roşiile în apă fierbinte şi se introduc puţin în apă rece: se decojesc. Se taie sferturi şi se curăţă de seminţe; pulpa de roşii se taie cubuleţe. Ceapa se toacă. Se curăţă ţelina şi se taie cuburi.
In amestecul de avocado se adaugă boabele de porumb, bucăţile de roşii, ceapa şi cuburile de ţelină. Se amestecă. Se adaugă pătrunjelul tocat. Se aşază într-o cutie care se închide etanş. Inainte de servire se mai amestecă o dată şi se potriveşte de sare şi piper, după gust.
Salată vegetariană cu porumb şi avocado
Pofta buna!
Delicioasa salata asta