Salata verde cu chiftelute
PrinteazaSalata verde cu chiftelute din: ceapa verde, ceapa uscata, unt, carne tocata de vita, sare, piper, cimbru, ulei de masline, rosii, castravete, salata verde, otet, masline negre.
Ingrediente:
- 1 legatura ceapa verde sau 2 cepe uscate
- 1 lingura unt
- 400 g carne tocata de vita
- sare
- piper
- 2 lingurite cimbru
- 6 linguri ulei de masline
- 500 g rosii
- 1 castravete
- 1 salata verde
- 2 linguri otet
- 100 g masline negre
Mod de preparare:
Intr-un castron pui carnea tocata, ceapa taiata marunt, sare, piper macinat, 1 lingurita cimbru si frunze de patrunjel tocate. Amesteci bine compozitia si formezi chiftelute, pe care le prajesti in unt amestecat cu 3 linguri de ulei.
Speli rosiile, le tai felii si le pui intr-un bol, castravetii ii cureti si ii tai rondele, iar salata o speli si o tai fasii. Pui peste salata otetul, sare si piper macinat, ulei si restul de cimbru tocat.
Amesteci salata, iar deasupra pui chiftelutele si maslinele carora le scoti samburii.
Deasupra salatei mai poti presara patrunjel si marar verde, tocate marunt.
Pofta buna!