Salata verde cu alune si cas de oaie
PrinteazaSalata verde cu alune si cas de oaie
Ingrediente:
- 100 ml suc de struguri
- 1 lingurita rasa de mustar
- 1 lingurita rasa de otet
- 1 lingurita rasa de ulei (de alune)
- 1 lingurita rasa de ulei (de nuci)
- 2 lingurite rase de ulei din samburi de struguri
- sare
- piper alb macinat
- 800 g salata verde
- 150 g alune
- 300 g cas de oaie (fraged, nu prea sarat)
- 1 legatura ceapa verde
Mod de preparare:
Sucul de struguri, mustarul si otetul se amesteca in vasul pentru mixat, apoi se adauga pe rand cantitatile de uleiuri diferite si se amesteca bine cu telul. Sosul se condimenteaza cu sare si cu piper.
Frunzele de salata se rup in bucati de marimea unui dumicat. Alunele se taie in bucati (nu prea marunt). Se lasa casul sa se scurga. apoi se taie in cuburi de 1 cm care se pun sa se incalzeasca intr-o tigaie de teflon.
Ceapa verde se taie marunt. O parte din ceapa se pune peste cas. Salata se amesteca cu sosul intr-un castron, apoi se imparte pe farfurii mari.
Fiecare portie se presara cu alune si cu ceapa verde. Cuburile de cas se impart de asemenea pe farfurii.
Salata verde cu alune si cas de oaie
Pofta buna!