Salata verde cu alune si cas de oaie

Printeaza

Salata verde cu alune si cas de oaie

Salata verde cu alune si cas de oaie

Ingrediente:

  • 100 ml suc de struguri
  • 1 lingurita rasa de mustar
  • 1 lingurita rasa de otet
  • 1 lingurita rasa de ulei (de alune)
  • 1 lingurita rasa de ulei (de nuci)
  • 2 lingurite rase de ulei din samburi de struguri
  • sare
  • piper alb macinat
  • 800 g salata verde
  • 150 g alune
  • 300 g cas de oaie (fraged, nu prea sarat)
  • 1 legatura ceapa verde

 

Mod de preparare:

Sucul de struguri, mustarul si otetul se amesteca in vasul pentru mixat, apoi se ada­uga pe rand cantitatile de uleiuri diferite si se amesteca bine cu telul. Sosul se condi­menteaza cu sare si cu piper.

Frunzele de salata se rup in bucati de ma­rimea unui dumicat. Alunele se taie in bu­cati (nu prea marunt). Se lasa casul sa se scurga. apoi se taie in cuburi de 1 cm care se pun sa se incalzeasca intr-o tigaie de teflon.

Ceapa verde se taie marunt. O parte din ceapa se pune peste cas. Salata se amesteca cu sosul intr-un castron, apoi se imparte pe farfurii mari.

Fiecare portie se presara cu alune si cu ceapa verde. Cuburile de cas se impart de asemenea pe farfurii.

Salata verde cu alune si cas de oaie

Salata verde cu alune si cas de oaie1.jpg Salata verde cu alune si cas de oaie3.jpg Salata verde cu alune si cas de oaie4.jpg Salata verde cu alune si cas de oaie.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.