Salată verde cu nectarine si curcan
PrinteazaO reteta gustoasa de salata din: nectarine, samburi de pin, ceapa verde, patrunjel, cascaval, carne de curcan, salata verde, branza roquefort, piper, otet, ulei.
- 50 g sâmburi de pin
- 2 cepe verzi
- 1 legătură pătrunjel
- 100 g caşcaval
- 8 felii subţiri file de piept de curcan
- 3 inimi de salata verde
- 2 nectarine
- 40 g brânză Roquefort
- piper
- 5 linguri oţet
- 8 linguri ulei
Mod de preparare:
Se prăjesc sâmburii de pin. Se toacă ceapa şi pătrunjelul. Se rade caşcavalul si se amestecă împreună cu 1/2 din cantitatea de sâmburi de pin, tocaţi, cu ceapă verde şi piept de curcan pătrunjel. Aceasta compozitie se repartizeaza pe feliile de piept de curcan si se ruleaza; se fixeaza cu scobitori.
Se spala salata. Nectarinele se taie jumatati, se scot samburii si pulpa se taie felii. Se pastreaza branza Roquefort si se amesteca impreuna cu piper, otet, si 6 limguri de ulei. Se incing 2 linguri de ulei si se prajesc inauntru rulourile de curcan circa 3-4 minute.
Salata se amesteca impreuna cu dressingul si se aseaza pe farfurii sau in boluri. Se aseaza deasupra feli de nectarine si rulourile de curcan prajite, inca fierbinti.
Pofta buna!