Salata verde cu oua si nuci
PrinteazaSalata verde cu oua si nuci din: salata verde, frunze de spanac, frunze de rucola, oua, miez de nuca, ulei de nuci, otet de vin alb, sare, piper.
- 1 capatana salata verde
- 150 g frunze de spanac
- 150 g frunze de rucola
- 4 oua
- 80 g miez de nuca
- 3 linguri ulei de nuci sau de masline
- 3 linguri otet de vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spala, se sterg si se rup bucafi frunzele de salata, de rucola si de spanac tanar. Se asaza intr-un castron mare. Se fierb ouale cleioase (cca 6 min), apoi se tree prin jet de apa rece si se decojesc.
Se toaca grosier miezul de nuca. Separat, intr-un bol, se amesteca uleiul impreuna cu otet, sare si piper, dupa gust, batand cu telul.
Se amesteca frunzele de salata verde impreua cu rucola si spanac si se repartizeaza pe farfurii; pe fiecare portie se asaza cate un ou fiert taiat sferturi si se presara nuci.
Se mai pipereaza, eventual, dupa gust si se toarna deasupra vinegreta. Se serveste salata cu paine, grisine sau crochete proaspete.
Salata verde cu oua si nuci
Pofta buna!