Salata verde cu piept de pui si masline

Printeaza

Salata verde cu piept de pui si masline din: salată verde, piept de pui dezosat, ardei gras roşu, unt, castravete, măsline negre, rosii, muştar, ulei, coaja rasă de lămâie, zeamă de lămâie, sare, piper.

Ingrediente:Salata verde cu piept de pui si masline

  • 500 g salată verde
  • 400 g piept de pui dezosat
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 linguri cu unt
  • 1 castravete
  • 100 g măsline negre
  • 3 roşii

Pentru dressing:

  • 1 linguriţă cu muştar
  • 4 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu coaja rasă de lămâie
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Taie pieptul de pui în felii şi asezonează cu sare şi piper. Topeşte untul într-o tigaie şi prăjeşte carnea pe toate părţile, timp de câteva minute. Scoate-o pe o hârtie absorbantă şi las-o să se răcească.

Curăţă şi spală salata verde şi rupe-o cu mâna. Pune-o într-un bol. Spală ardeiul gras, curăţă-l de seminţe şi taie-l în fâşii subţiri.Taie roşiile şi castravetele în felii. Pune legumele în bol.

Deasupra aşază măslinele şi feliile de carne. Pentru dressing, amestecă într-un castron muştarul cu uleiul, coaja şi zeama de lămâie, sare şi piper după gust. Toarnă sosul obţinut peste salată.

Salata verde cu piept de pui si masline

Salata verde cu piept de pui si masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.