Salata verde cu piept de pui si masline
PrinteazaSalata verde cu piept de pui si masline din: salată verde, piept de pui dezosat, ardei gras roşu, unt, castravete, măsline negre, rosii, muştar, ulei, coaja rasă de lămâie, zeamă de lămâie, sare, piper.
- 500 g salată verde
- 400 g piept de pui dezosat
- 1 ardei gras roşu
- 2 linguri cu unt
- 1 castravete
- 100 g măsline negre
- 3 roşii
Pentru dressing:
- 1 linguriţă cu muştar
- 4 linguri cu ulei
- 1 lingură cu coaja rasă de lămâie
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie pieptul de pui în felii şi asezonează cu sare şi piper. Topeşte untul într-o tigaie şi prăjeşte carnea pe toate părţile, timp de câteva minute. Scoate-o pe o hârtie absorbantă şi las-o să se răcească.
Curăţă şi spală salata verde şi rupe-o cu mâna. Pune-o într-un bol. Spală ardeiul gras, curăţă-l de seminţe şi taie-l în fâşii subţiri.Taie roşiile şi castravetele în felii. Pune legumele în bol.
Deasupra aşază măslinele şi feliile de carne. Pentru dressing, amestecă într-un castron muştarul cu uleiul, coaja şi zeama de lămâie, sare şi piper după gust. Toarnă sosul obţinut peste salată.
Salata verde cu piept de pui si masline
Pofta buna!