Salata verde cu ridichi
PrinteazaSalata verde cu ridichi din: fileuri de ansoa, mustar cu boabe, otet de vin rosu, zeama de lamaie, zahar, ulei de masline, rucola, untisor, mere, ridichi, parmezan.
- 4 fileuri de ansoa, scurse de lichid
- 1 lingura mustar cu boabe intregi
- 1 lingura otet de vin rosu
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita zahar
- 4 linguri ulei de masline
- 100 g rucola
- 100 g untisor
- 2 mere mici, taiate felii subtiri si stropite cu zeama de lamaie
- 2 legaturi ridichi, taiate felii
- 50 g parmezan razuit
Mod de preparare:
Zdrobeşte anşoa pâna devin pastă. Adaugă muştarul, oţetul, zeama de lămâie, zahărul şi uleiul ;i amestecă până când se leagă ca o smântână. Adaugă sare şi piper şi lasă deoparte.
Inainte de a servi, într-un bol larg presară frunzele de salată, feliile de măr şi ridiche şi stropeşte cu vinegreta cremoasă. Presară brânza şi serveşte.
Salata verde cu ridichi
Pofta buna!