Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie

Printeaza

Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie din: bagheta, salata verde, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, seminte de pin, sare, piper.

Inrgediente:Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie

  • 1 bagheta
  • 1 salata verde medie
  • 4 rosii
  • 1 lamaie (zeama)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura busuioc proaspat
  • 100 g seminte de pin
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Zdrobiţi usturoiul şi frecaţi-l cu uleiul şi cu puţină sare. Tăiaţi bagheta în câteva bucăţi şi ungeţi-le cu sosul de ulei cu usturoi. Puneţi apoi pâinea într-o tavă şi lăsaţi-o la cuptor 5 min, sau pe grătar, cât să se rumenească.

Spălaţi busuiocul, scuturaţi-l bine (să iasă apa), rupeţi frunzuliţele de pe crenguţe. Intr-o tigaie încinsă, fără grăsime, rumeniţi seminţele de pin, amestecând frecvent, până devin aurii. Atenţie, să nu le rumeniţi prea mult!

Puneţi într-un castron mare salata verde ruptă bucăţi, roşiile tăiate felii, seminţele de pin (după ce s-au răcit), parmezanul ras şi frunzele de busuioc. Bateţi cu furculiţa uleiul cu sare, piper şi suc de lămâie după gust. Turnaţi sosul peste salată. Serviţi imediat, cu pâinea rumenită.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.