Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie
PrinteazaSalată verde cu roşii, busuioc şi lămâie din: bagheta, salata verde, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, seminte de pin, sare, piper.
- 1 bagheta
- 1 salata verde medie
- 4 rosii
- 1 lamaie (zeama)
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura busuioc proaspat
- 100 g seminte de pin
- 50 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Zdrobiţi usturoiul şi frecaţi-l cu uleiul şi cu puţină sare. Tăiaţi bagheta în câteva bucăţi şi ungeţi-le cu sosul de ulei cu usturoi. Puneţi apoi pâinea într-o tavă şi lăsaţi-o la cuptor 5 min, sau pe grătar, cât să se rumenească.
Spălaţi busuiocul, scuturaţi-l bine (să iasă apa), rupeţi frunzuliţele de pe crenguţe. Intr-o tigaie încinsă, fără grăsime, rumeniţi seminţele de pin, amestecând frecvent, până devin aurii. Atenţie, să nu le rumeniţi prea mult!
Puneţi într-un castron mare salata verde ruptă bucăţi, roşiile tăiate felii, seminţele de pin (după ce s-au răcit), parmezanul ras şi frunzele de busuioc. Bateţi cu furculiţa uleiul cu sare, piper şi suc de lămâie după gust. Turnaţi sosul peste salată. Serviţi imediat, cu pâinea rumenită.
Pofta buna!