Salata verde cu sunca, parmezan si pesto
PrinteazaSalata verde cu sunca, parmezan si pesto din: patrunjel, usturoi, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, salata verde, sunca, parmezan.
- 1 legatura patrunjel
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri migdale prajite
- 100 ml ulei de masline
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare
- piper
- 4 capatani mici salata verde
- 200 g sunca
- 30 g parmezan
Mod de preparare:
Se prepară pesto: se toacă pătrunjelul şi usturoiul şi se pasează împreună. Se rad migdalele şi se rup în bucăţi frunzele de salată. Se taie şunca felii şi se prăjeşte uşor în 2 linguri de ulei. Se aşază în boluri frunzele de salată şi se adaugă fâşiile de şuncă; se toarnă deasupra pesto, suc de lămâie şi se presară caşcaval ras. Salata se serveşte alături de pâine prăjită.
Salata verde cu sunca, parmezan si pesto
Pofta buna!