Salata verde cu urda

Printeaza

Salata verde cu urda din: salata verde, ceapa, busuioc, rosii, castravete, lamaie, ulei, sare, piper, urda.

Ingrediente:Salata verde cu urda

  • 1 salată verde mică
  • câte 1 legătură de ceapă verde, leurdă, mărar şi pătrunjel
  • câteva frunze proaspete de busuioc şi mentă
  • 2 roşii
  • 1 castravete
  • carne afumată de pui (un piept sau o pulpă întreagă)
  • 1 lămâie
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 250 g urdă sau brânză dulce de vaci
  • câte 1 lingură de smântână şi de caşcaval ras
  • 25 g unt
  • seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Se spală verdeţurile şi se mărunţesc după dorinţă. Carnea de pui şi roşiile se taie cubu-leţe, castravetele se feliază fin.

Se amestecă toate verdeţurile şi carnea într-un bol, se adaugă coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea şi piperul şi se amestecă uşor. Se acoperă vasul cu un capac şi se fac biluţele de brânză

Se amestecă urda cu smântână, untul, caşcavalul şi sare după gust, apoi, cu palmele uşor umezite, se formează biluţele, care se tăvălesc bine prin seminţe de susan.

Inainte de servire se amestecă din nou verdeţurile şi se decorează cu biluţele de urdă.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Nu prea merge combinatia asta

  2. Ba merge foarte bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.