Salata verde cu urda
PrinteazaSalata verde cu urda din: salata verde, ceapa, busuioc, rosii, castravete, lamaie, ulei, sare, piper, urda.
- 1 salată verde mică
- câte 1 legătură de ceapă verde, leurdă, mărar şi pătrunjel
- câteva frunze proaspete de busuioc şi mentă
- 2 roşii
- 1 castravete
- carne afumată de pui (un piept sau o pulpă întreagă)
- 1 lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper
- 250 g urdă sau brânză dulce de vaci
- câte 1 lingură de smântână şi de caşcaval ras
- 25 g unt
- seminţe de susan
Mod de preparare:
Se spală verdeţurile şi se mărunţesc după dorinţă. Carnea de pui şi roşiile se taie cubu-leţe, castravetele se feliază fin.
Se amestecă toate verdeţurile şi carnea într-un bol, se adaugă coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea şi piperul şi se amestecă uşor. Se acoperă vasul cu un capac şi se fac biluţele de brânză
Se amestecă urda cu smântână, untul, caşcavalul şi sare după gust, apoi, cu palmele uşor umezite, se formează biluţele, care se tăvălesc bine prin seminţe de susan.
Inainte de servire se amestecă din nou verdeţurile şi se decorează cu biluţele de urdă.
Pofta buna!
Nu prea merge combinatia asta
Ba merge foarte bine!