Salata verde cu piept de pui

Printeaza

 Salata verde cu piept de pui din: amestec de salata, piept de pui, ardei gras, rosie, castarveciori, fasole verde, mustar cu hrean, ulei, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g amestec de frunze de salata (ruccola, salata creata, etc)
  • 400 g piept de pui dezosat
  • 1 ardei gras carnos
  • 1 rosie mare
  • 1-2 castraveciori
  • 200 g fasole verde
  • 2 lingurite mustar cu hrean
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi pieptul de pui în felii, pe lat, asezonaţi-l cu sare şi piper. Frigeţi-l pe grătar sau rumeniţi-l în unt încins.

Lăsaţi-l să se răcească, tăiaţi bucăţele. Spălaţi frunzele de salată, scurgeţi-le bine şi rupeţi-le bucăţi mari; puneţi-le pe un platou.

Curăţaţi castraveţii, tăiaţi-i rondele, puneţi-i alături de salată.

Ardeiul gras îl spălaţi, îl curăţaţi de seminţe şi îl tăiaţi julien, roşia o curăţaţi de seminţe şi o tăiaţi felii.

Opăriţi păstăile de fasole, scurgeţi-le bine. Puneţi salata într-un bol şi aranjaţi estetic bucăţile de pui.

Intr-un bol amestecaţi muştarul picant cu ulei, zeamă de lămâie, coaja rasă de lămâie, sare şi piper.

Sosul obţinut îl turnaţi peste salata de pe platou. înainte de servire, păstraţi salata la rece.

 

Salata_verde_cu_piept_de_pui

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.