Salata verde (sau de laptuci)
PrinteazaSalata verde (sau de laptuci) din: salata verde sau laptuci, otet, ulei, sare, zahar pudra sau miere.
- 1-2 căpăţâni de salată verde (sau lăptuci)
- 1-2 linguri oţet
- 1-2 linguri ulei
- sare
- opţional: 1/2 linguriţă zahăr pudră (sau miere)
Mod de preparare:
Salata se desface în frunze, se elimină foile ofilite, iar cele bune se spală bine, sub jet de apă rece.
Separat se pregăteşte amestecul din oţet, sare, zahăr (opţional) şi ulei. Se diluează dacă este cazul cu apă.
Amestecul se toarnă peste frunzele mărunţite de salată.
Aparent salata verde este simplu de pregătit; este poate cea mai simplă salată. In realitate, fiecare bucătar are „secretul” său în acest domeniu, pe care, bineînţeles, îl spune la toată lumea,
Iată câteva tehnici, care pot fi testate cu prima ocazie:
- la mărunţit salata nu se taie cu cuţitul, ci se rupe cu mâna
- sosul se pregăteşte cu oţet de prune sau cu zeamă de lămâie
- se adaugă câteva frunze de busuioc tăiate mărunt
Pofta buna!