din: spaghete, pancetta, parmezan, oua, piper, sare. Spaghete Carbonara, o capodoperă a bucătăriei italiene, combină simplitatea ingredientelor de calitate cu rafinamentul tehnicilor culinare, oferind un fel de mâncare bogat și cremos. Această rețetă clasică, răspândită în inima Romei, se bazează pe un echilibru perfect între paste, guanciale, parmezan, ouă și […]
Salata verde umpluta cu carne
PrinteazaSalata verde umpluta cu carne din: salata verde, carne, orez, marar, ou, faina, lapte, zeama de lamaie, iaurt, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 câpâţani salata verde
- 100 g carne de vita sau de pasăre fiartă
- 1 lingură orez fiert
- 15 g ulei
- mărar verde
- 1/2 ou
- 1/2 linguriţă făină
- 2-3 linguri lapte
- 1 linguriţă zeamă de lămaie
- 2-3 linguri iaurt sau 1 linguriţă smantana
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Salata verde umpluta cu carne: spala bine salata sub un jet de apa rece şi se lasâ sâ se scurgă, apoi se opăreşte puţin cu apă clocotită. Carnea fiartă se toacă şi se amestecă cu orezul, oul şi pătrunjelul tocat.
aşază umplutura printre frunzele de salată, în partea de lingă cocean, apoi se adună spre varf şi se leagă cu aţă albă curată, ca să nu iasă umplutura.
pune salata într-o cratiţă cu mărarul, puţină zeamă cu care s-a opărit salata, uleiul şi se lasă să scadă la cuptor.
scoate aţa cu care a fost legată salata şi se serveşte cu zeamă de lamaie, iaurt sau smantana.
Pofta buna!
Spaghete Carbonara: Tradiție și Gust