Salata verde umpluta cu carne

Printeaza

Salata verde umpluta cu carne din: salata verde, carne, orez, marar, ou, faina, lapte, zeama de lamaie, iaurt, patrunjel.

Ingrediente:Salata verde umpluta cu carne

  • 2 câpâţani salata verde
  • 100 g carne de vita sau de pa­săre fiartă
  • 1 lingură orez fiert
  • 15 g ulei
  • mărar verde
  • 1/2 ou
  • 1/2 linguriţă făină
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 linguriţă zeamă de lămaie
  • 2-3 linguri iaurt sau 1 linguriţă smantana
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se spalâ bine salata sub un jet de apa rece şi se lasâ sâ se scurgă, apoi se opăreşte puţin cu apă clocotită. Carnea fiartă se toacă şi se amestecă cu orezul, oul şi pătrunjelul tocat.

Se aşază umplutura printre frunzele de salată, în partea de lingă co­cean, apoi se adună spre varf şi se leagă cu aţă albă curată, ca să nu iasă umplutura.

Se pune salata într-o cratiţă cu mărarul, puţină zeamă cu care s-a opărit salata, uleiul şi se lasă să scadă la cuptor.

Se scoate aţa cu care a fost legată salata şi se serveşte cu zeamă de lamaie, iaurt sau smantana.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.