Salata de verdeturi cu mozzarella, menta, piersica si prosciutto
PrinteazaSalata de verdeturi cu mozzarella, menta, piersica si prosciutto din: mozzarella din lapte de bivoliţă, ardei iute roşu uscat, piersică, prosciutto, menta, ulei de masline, suc de lamaie, verdeturi.
Ingrediente:
- mozzarella din lapte de bivoliţă
- ardei iute roşu uscat
- 1 piersică
- câteva felii de prosciutto
- menta
- ulei de măsline
- suc de lămâie
- verdeţuri
Mod de preparare:
Incercaţi să faceţi rost de nişte mozzarella din lapte de bivoliţă. Mie îmi place să presar peste ea puţin ardei iute roşu uscat, dar eu sunt obsedat de ardeii iuţi, şi s-ar putea ca acest lucru să nu fie valabil şi pentru dumneavoastră, aşa că nu e obligatoriu să faceţi la fel!
Şi puteţi folosi orice combinaţie de verdeţuri doriţi.
Dacă pregătesc salata pentru masa de prânz, voi folosi o piersică frumoasă şi bine coaptă, un bulgăre de mozzarella şi vreo câteva felii de prosciutto.
Crestaţi coaja piersicii şi scoateţi-o în întregime, trăgând-o de jos în sus, apoi tăiaţi fructul în sferturi.
Rupeţi mozzarella în bucăţi mici şi puneţi-le pe o farfurie, laolaltă cu bucăţile de piersică. Asezonaţi puţin. Aşezaţi deasupra feliile de prosciutto.
Pregătiţi diferitele frunze pe care le aveţi la dispoziţie şi rupeţi menta cu mâna. Turnaţi dressingul din ulei de măsline şi suc de lămâie.
Puneţi apoi verdeţurile peste celelalte ingrediente.
Salata de verdeturi cu mozzarella, menta, piersica si prosciutto
Pofta buna!
Imi place salata asta!