Salata de verdeturi cu ridichie neagra si mere
PrinteazaSalata de verdeturi cu ridichie neagra si mere din: salata verde, cicoare rosie, ridiche neagra, mere acrisoare, lamaie, ceapa verde, seminte de susan, ulei de masline, otet alb, sare grunjoasa, sare obisnuita, piper rasnit.
Ingrediente:
- 1 salata verde, creata
- 1 cicoare rosie
- 1/2 de ridiche neagra
- 1 legatura de ridichi rosii
- 2 mere acrisoare
- 1 lamaie
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 lingura de seminte de susan
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de otet alb
- sare grunjoasa
- sare obisnuita
- piper rasnit
Mod de preparare:
Spalati, zvantati si puneti deoparte salatele. Spalati jumatatea de ridiche neagra, curatati-o, apoi, cu un cutit econom, taiati-o in fasii late si foarte fine.
Lasati-le la marinat timp de 15 minute, in otet alb, in care ati pus si un varf de cutit de sare grunjoasa.
Intre timp, curajati merele de coaja, taiati-le in doua si scoateti-le cotorul si semintele. Feliati-le subtire si stropiti-le cu putin sue de lamaie.
Curăţaţi ceapa, scurtaţi partea verde şi tăiaţi-o în două sau în patru, în funcţie de grosime. Spălaţi ridichile roşii, după ce le-aţi rupt frunzele, şi tăiaţi-le în rondele. Pe un şervet, puneţi la zvântat feliile de ridiche, neagră.
Preparaţi sosul într-o salatieră, amestecând sucul de la o jumătate de lămâie, uleiul de măsline, un praf de sare şi una sau două măsuri de piper râşnit. Omogenizaţi compoziţia.
Puneţi împreună, în salatieră, cele două salate puse deoparte, feliile de mere, ceapa şi feliuţele de ridiche neagră. Presăraţi cu ridichi roşii şi seminţe de susan. Amestecaţi înainte să serviţi.
Salata de verdeturi cu ridichie neagra si mere
Pofta buna!