Salată vietnameză cu fructe de mare

Printeaza

O reteta de salata vitnameza cu fructe de mare din: amesteca de fructe de mare, taitei de orez, germeni de soia, morcovi, ceapa verde, menta, coriandru, otet din vin de orez, zahar fin, ardei iute, lemongrass si sos de soia.

Ingrediente:Salată vietnameză cu fructe de mare

  • 400 g amestec de fructe de mare, fierte
  • 300 g tăiţei de orez, fierţi şi scurşi
  • 300 g germeni de soia
  • 3 morcovi, tăiaţi fin
  • 1 legătură de ceapă verde, tăiată fin pe lungime
  • 1 legătură de mentă şi coriandru, cu frunzele tocate

pentru dressing:

  • 5 linguri oţet din vin de orez
  • 1 linguriţă zahăr fin
  • 1 ardei iute roşu, tocat
  • 1 tijă de lemongrass, tocată
  • 1 lingură sos de soia

 

Mod de preparare:

Se combină toate ingredientele pentru salată într-un bol de dimensiuni mari. Se lasă deoparte câteva ierburi, pentru decor.

Pentru dressing, se amestecă toate ingredientele, apoi se toarnă peste salată; se împarte în cinci boluri adânci sau se răstoarnă pe un platou mare, ca fiecare să se servească singur. Se presară verdeaţa pusă deoparte.

Salată vietnameză cu fructe de mare

Salată vietnameză cu fructe de mare

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.