Salata vietnameza de mango verde si creveti
PrinteazaSalata vietnameza de mango verde si creveti din: mango, morcov, varză roşie, creveţi, mentă, ghimbir, zahăr, sare, piper, seminte de susan, alune, sos de peşte, usturoi, ardei iute, limete.
- 2 fructe de mango
- 1 morcov
- 50 g varză roşie
- 300 g creveţi proaspeţi
- 50 g mentă proaspătă
- 1 linguriţă ghimbir tocat mărunt
- 1/2 linguriţă zahăr
- sare, piper
Ingrediente pentru ornat:
- 1 linguriţă seminţe de susan
- 2 linguri alune crude
Ingrediente pentru dressing:
- zeama de la 2 limete
- 2 linguriţe zahăr
- 2 linguri sos de peşte
- 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
- ardei iute, după gust (opţional)
Mod de preparare:
Se amestecă zeama de limete cu zahărul până se topeşte: se adaugă sosul de peşte, ardeiul şi usturoiul.
Se curăţă creveţii păstrându-se coada. Se prăjesc uşor, într-o tigaie cu puţin ulei de măsline, adău- gându-se zahărul şi piperul. Separat se rumenesc alunele în tigaie.
Cele două fructe de mango şi morcovul se taie în fâşii lungi şi foarte subţiri sau julien. Se toacă varza roşie. Se amestecă bine fâşiile de mango, de morcov şi de varză, adăugând apoi ghimbirul, menta şi dressingul.
Se aşază pe o farfurie şi se ornează cu creveţii pregătiţi anterior. La final se presară seminţele de susan şi alunele prăjite.
Pofta buna!