Salată vietnameză cu pui
PrinteazaSalată vietnameză cu pui din: taitei din orez, morcov, castravete, piept de pui, ridichi, ceapa rosie, menta, arahide, ardei iute, coaja si zeama de lamaie, sos de peste, sos de soia si ulei de susan.
- 100 g taitei din orez
- 1 morcov
- 1/2 castravete
- 2 piepti de pui fripti, taiati in fasii
- 50 g ridichi feliate fin
- 1/2 ceapa rosie, feliata fin
- frunzele de la 1 legatura mica de menta
- 25 g arahide prajite, tocate grosier
- pentru dressing:
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat fin
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- cate 1 1/2 lingura sos de peste, sos de soia cu constinut scazut de sodiu si ulei de susan
Mod de preparare:
Pentru dressing, amestecă bine toate ingredientele într-un bol mare pentru servit.
Pregăteşte tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurge-i şi adaugă-i în bolul cu dressingul.
Feliază morcovul în fâşii lungi cu ajutorul cojitorului de legume.
Procedează la fel cu castravetele, până ajungi la seminţe (nu vei folosi partea aceasta din mijloc).
Adaugă morcovul şi castravetele peste amestecul de tăieţei împreună cu pieptul de pui, ridichiile, ceapa roşie şi menta.
Amestecă bine totul cu dressingul, presară arahidele şi serveşte.
Salată vietnameză cu pui
Pofta buna!