Salata de vinete cu ardei copti
Printeaza
O reteta simpla de salata de vinete cu ardei gras, sare, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, ulei, ardei copti decorata cu felii de rosii, masline si patrunjel.
Ingrediente:
- 3-4 vinete potrivite
- 3-4 ardei (gras sau capia, de preferinţă roşu pentru aspect)
- sare
- ulei
- 1 ceapă potrivită
- 1-2 căţel usturoi
- cimbru
- 1 gălbenuş de ou
- 150 ml ulei
Mod de preparare:
Coci vinetele şi ardeiul în tavă la cuptor sau pe tablă la flacără. După ce s-au copt, cureţi vinetele, înainte să se răcească pentru a nu se înnegri apoi cureţi şi ardeiul şi îi îndepărtezi seminţele.
Laşi apoi vinetele şi ardeiul pe un tocător la scurs aproximativ 20 de minute. După ce s-au scurs bine, toci vinetele, adaugi gălbenuşul şi le freci turnând uleiul treptat până le omogenizezi.
Tai ardeiul, ceapa şi usturoiul mărunt şi le adaugi în salată. Potriveşti de cimbru şi sare şi decorezi salata după preferinţă cu felii de roşii, măsline şi pătrunjel.
Pofta buna!