Salata de vinete fripte cu usturoi si menta
PrinteazaSalata de vinete fripte cu usturoi si menta din: vinete, dovlecei, ulei, sare, usturoi, menta, iaurt.
- 1 kg vinete
- 1 kg dovlecei
- 2 linguri ulei
- sare
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita menta
- 200 g iaurt
Mod de preparare:
Cureţi de coajă vinetele şi dovleceii. Tai dovleceii şi vinetele în rondele: cele de dovlecel groase de 5 mm, iar cele de vinete ceva mai grosuţe, de circa 7 mm.
Presari vinetele cu puţină sare şi le laşi într-o strecurătoare nemetalică, să se scurgă sucul lor amărui.
După 10 minute, le opăreşti şi le scurgi prin presare. Pe grătarul uns cu ulei, frigi dovleceii şi vinetele.
Toci fin frunzele de mentă şi le amesteci împreună cu iaurtul şi usturoiul curăţat şi zdrobit.
Amesteci legumele cu dressingul şi pui salata într-o caserolă, în frigider, pentru ca până a doua zi să se condimenteze plăcut legumele. O consumi de la rece.
Salata de vinete fripte cu usturoi si menta
Pofta buna!