Salata de vinete cu iaurt si menta

Printeaza

Salata de vinete cu iaurt si menta din: vinete, iaurt grecesc, maioneza, usturoi, zeama de lamaie, menta, sare, ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Salata_de_vinete_cu_iaurt_si_menta

  • 2 vinete mari
  • 200 ml iaurt grecesc
  • o lingura maioneza
  • un catel usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • o lingurita menta uscata
  • sare
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presăraţi cu sare, apoi le lăsaţi cu un capac să se aburească pentru a se desface uşor. După ce le-aţi curăţat, le stropiţi cu zeama de lămâie si le lăsaţi în frigider peste noapte, într-o sită de plastic.

A doua zi, tocaţi vinetele mărunt, adăugaţi maioneza şi ustu­roiul tocat foarte mărunt, turnaţi uşor uleiul, frecând continuu, apoi adăugaţi iaurtul treptat. Asezonaţi cu sare, piper si, even­tual, zeama de lămâie. Adăugaţi o linguriţă de mentă uscată. Se poate adauga si putina boia.

Salata de vinete cu iaurt si menta

Salata_de_vinete_cu_iaurt_si_menta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.