Salata de vinete cu iaurt

Printeaza

Salata de vinete cu iaurt din: vinete, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, chimen, iaurt.

Ingrediente:

  • 2 vinete (circa 300 g fiecare)
  • sare
  • piper
  • 120 ml ulei de masline
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 praf chimen pisat
  • 2 linguri cu varf iaurt gras sau smantana

 

Mod de preparare:

Se spală vinetele, se taie în două pe lung şi se crestează pulpa în formă de grătar. Se sărează şi se lasă să se scurgă 20 min.

Apoi se şterg cu prosoape de hârtie şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea tăiată în sus.

Se ung cu cca 80 ml ulei de măsline, se sărează, se pi­perează şi se coc pe grătarul cupto­rului cca 15 min., până se înmoaie.

Se lasă să se răcească vinetele, apoi se golesc pe pulpă, cu lingura.

Se amestecă pulpa cu restul de ulei, suc de lămâie, chimen şi iaurt şi se pasează până ce se obţine o pastă.

Se sărează după gust. Se serveşte cu pâine sau cartofi la cuptor.

Salata de vinete cu iaurt

Salata_de_vinete_cu_iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.