Salata de vinete cu nuci

Printeaza

Salata de vinete cu nuci din: vinete, ardei, nuci, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, patrunjel, ulei, rosii.

Ingrediente:Salata de vinete cu nuci

  • 3-4 vinete mai mici sau 2 mai mari
  • 3-4 ardei capia sau gogoşari
  • 100 g nuci curăţate
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • 100-150 ml ulei
  • 1-2 roşii pentru decor

 

Mod de preparare:

Coci vinetele (de preferat pe flacăra de la aragaz), le cureţi fierbinţi (să nu se înnegrească) şi le pui la scurs 10-15 minute, presărate cu sare. Coci ardeii, îi cureţi de seminţe şi pieliţe şi îi toci mărunt.

Tai fin nucile, nu le dai prin maşină! Toci ceapa şi pisezi usturoiul, apoi toci şi vinetele, scurse în prealabil. Le pui în vasul pentru mixer, adaugi gălbenuşul şi începi să torni încet uleiul, până se albesc.

Adaugi ardeiul, ceapa, nucile şi omogenizezi. Potriveşti gustul cu sare, piper, cimbru. Scoţi salata pe un platou şi o decorezi cu pătrunjel şi roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.