Salata de vinete prajite
PrinteazaSalata de vinete prajite din: vinete, ceapa, ulei, rosii, ardei copti, sare.
- 2 vinete mari
- 5–6 cepe
- 5 linguri ulei
- 750 g roşii
- 5 ardei copţi curăţaţi şi tăiaţi felii
- sare
Mod de preparare:
Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În ace st timp se fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se coc ardeii, se curăţă şi se taie felii subţiri ca tăiţeii.
Se taie ceapa mărunt, se pune în ulei fierbinte şi se prăjeşte pînă ce se moaie, se adaugă vinetele tocate, ardeii tăiaţi, bulionul de roşii şi sarea.
Se lasă să se prăjească amestecînd mereu cu lingura, pînă ce scade bulionul.
Se aranjează pe farfurie şi se serveşte rece.
Pofta buna!