Salată de vinete cu rodii şi telemea
PrinteazaSalată de vinete cu rodii şi telemea din: vinete, branza feta, salata, telina, morcov, varza, rodie, sare, piper, ulei de masline si marar.
- 2 vinete
- 250 g brânză feta
- o salată
- o ţelină
- un morcov
- un sfert de varză albă
- o rodie
- sare
- piper
- ulei de măsline
- mărar
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie în felii subţiri şi se presară cu sare. Se lasă să stea cinci minute, se scurg de zeamă, se şterg cu un şervet, apoi se frig pe un grătar sau într-o tigaie de teflon fără ulei. Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Varza se spală şi se dă pe râzătoare sau se taie în fâşii subţiri. Rodia se curăţă de coajă şi seminţele se desfac şi se aleg. Se amestecă toate legumele, se adaugă salata spălată, uscată şi ruptă în fâşii, se condimentează cu sare şi piper după gust, se stropesc cu ulei de măsline şi se montează pe farfurie.
Se presară deasupra brânza feta sfărâmătă sau tăiată cubuleţe şi seminţele rodiei. Se serveşte imediat sau se introduce la rece pentru 20 de minute. în salată se poate adăuga şi mărar tocat.
Salată de vinete cu rodii şi telemea
Pofta buna!
n-am mai auzit de asa ceva