Salata de vinete cu salam
PrinteazaO reteta de salata de vinete cu salam din: castravete, sare, vinete, zeama de lamaie, salam, ceapa verde, usturoi, iaurt, lapte, zahar, piper alb, tabasco si masline.
- 1 castravete (de sera)
- sare
- 1,2 kg vinete
- zeama de la o lamaie
- 300 g salam, taiat felii
- 4 cepe verzi
- 2 catei de usturoi
- 300 g iaurt
- 6 lingurite lapte
- putin zahar
- piper alb macinat
- 1 sprit de Tabasco
- 200 g masline negre
Mod de preparare:
Se curăţă castravetele, se taie în două. se scot sâmburii şi se taie în cuburi mari. Cuburile se sărează şi se lasă să se odihnească 20 de minute. Apoi se tamponează cu un şerveţel de bucătărie (de hartie).
Vinetele se curăţă de coadă, se taie în patru în lungime, apoi se taie în fâşii şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Uleiul (de măsline) se încinge într-o tigaie în care se prăjesc fâşiile de vinete circa 2 minute. Se scot şi se pun pe şerveţele să se scurgă uleiul din ele. Salamul se taie fâşii subţiri.
Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Se zdrobeşte usturoiul şi împreună cu ceapa verde, iaurtul, laptele şi verdeţuri se pun într-un castron. Se amestecă bine cu telul. Ingredientele de la salată se amestecă cu sosul marinat. Salata se aranjează pe farfurii şi se ornează cu măsline.
Salata de vinete cu salam
Pofta buna!