Salata de vinete cu salam

Printeaza

O reteta de salata de vinete cu salam din: castravete, sare, vinete, zeama de lamaie, salam, ceapa verde, usturoi, iaurt, lapte, zahar, piper alb, tabasco si masline.

Ingrediente:Salata de vinete cu salam

  • 1 castravete (de sera)
  • sare
  • 1,2 kg vinete
  • zeama de la o lamaie
  • 300 g salam, taiat felii
  • 4 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 300 g iaurt
  • 6 lingurite lapte
  • putin zahar
  • piper alb macinat
  • 1 sprit de Tabasco
  • 200 g masline negre

 

Mod de preparare:

Se curăţă castravetele, se taie în două. se scot sâmburii şi se taie în cuburi mari. Cu­burile se sărează şi se lasă să se odihnească 20 de minute. Apoi se tamponează cu un şerveţel de bucătărie (de hartie).

Vinetele se curăţă de coadă, se taie în pa­tru în lungime, apoi se taie în fâşii şi se stro­pesc cu zeamă de lămâie. Uleiul (de măsline) se încinge într-o tiga­ie în care se prăjesc fâşiile de vinete circa 2 minute. Se scot şi se pun pe şerveţele să se scurgă uleiul din ele. Salamul se taie fâşii subţiri.

Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se ta­ie mărunt. Se zdrobeşte usturoiul şi împreu­nă cu ceapa verde, iaurtul, laptele şi verde­ţuri se pun într-un castron. Se amestecă bine cu telul. Ingredientele de la salată se ames­tecă cu sosul marinat. Salata se aranjează pe farfurii şi se ornează cu măsline.

Salata de vinete cu salam

Salata de vinete cu salam

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.