Salata de vita cu ciuperci
PrinteazaSalata de vita cu ciuperci din: antricot de vita, ciuperci, pasta de rosii, ceapa, ardei, castraveti, dafin, praz, sare, piper, ulei, patrunjel.
Ingrediente:
- 300 g antricot
- 200 g ciuperci
- 2 conserve mici pastă de roşii
- 2 roşii
- 1 ardei
- 100 g castraveţi
- sare
- 1 linguriţă piper
- 1 foaie dafin
- 100 g praz
- 1 lingură ulei
- câteva fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Uleiul se încinge, se adaugă prazul tăiat rondele, se căleşte, apoi se adaugă pasta de roşii.
După câteva minute se pun ciupercile tăiate felii, dafinul, se sărează şi se călesc toate încă 15 minute.
Intre timp, carnea se taie felii subţiri, care se prăjesc în ulei încins, se sărează şi se piperează după gust, după care se introduc în cratiţa cu sosul de roşii.
Se ia cratiţa deoparte, iar după ce sosul s-a răcit, se adaugă roşia tăiată felii subţiri, ardeii – cuburi şi castravetele – fâşii.
Preparatul se ţine la frigider timp de o oră.
Salata se serveşte ornată cu pătrunjel verde.
Pofta buna!