Ceai de pelin pentru paraziți intestinali: Remediu natural cu proprietăți antiparazitare. Pelinul (Artemisia absinthium) este o plantă medicinală recunoscută pentru efectele sale antiparazitare, digestive și antiinflamatoare. Consumul ceaiului de pelin poate ajuta la eliminarea paraziților intestinali și la îmbunătățirea sănătății tractului digestiv. Ingrediente 1 linguriță de pelin uscat 250 ml apă clocotită Miere sau lămâie […]
Salata
PrinteazaSalata din: cartofi, sardele, masline negre, usturoi, lamaie, mustar, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 300 g sardele din conservă
- 10-12 măsline negre fără sâmburi
- 1 căpăţână de usturoi
- 1/2 de lămâie
- 1 lingură muştar
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
decor:
- rozmarin
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Spală cartofii, limpezeşte-i şi pune-i la fiert în apă caldă cât să-i acopere. Fierbe-i în coajă 25 de minute cu vasul acoperit.
Taie măslinele rondele şi toacă mărunt usturoiul curăţat.
Prepară un sos picant dintr-o lingură de muştar amestecat cu uleiul, omogenizează bine, subţiază cu zeama de la o jumătate de lămâie şi condimentează cu piperul măcinat. Adaugă măslinele şi usturoiul tocat în sos.
Curăţă cartofii cât sunt calzi, taie-i cubuleţe, sărează-i şi aşază-i într-un castron adânc, apoi acoperă-i cu sos. Amestecă cu atenţie, folosind două furculiţe.
Aruncă uleiul în care au fost conservate sardelele, curăţă-le de oase, taie-le bucăţi şi spală-le, apoi amestecă-le cu restul salatei.
Decorează cu rozmarin şi felii de lămâie şi ţine-o la rece o jumătate de oră.
Salata
Pofta buna!
Conservă de Porumb: O Rețetă Simplă și Eficientă pentru Păstrarea Porumbului Proaspăt. Porumbul conservat poate fi folosit în diverse rețete, de la salate la garnituri sau chiar ca ingredient principal în supe și tocănițe. Ingrediente Porumb proaspăt (6 știuleți mari): Porumbul este o sursă bună de carbohidrați, fibre, vitamine (precum vitamina B) și minerale. Apă […]