Salata
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de salata din: cartofi, sardele, masline negre, usturoi, lamaie, mustar, ulei, sare si piper.
- 1 kg cartofi
- 300 g sardele din conservă
- 10-12 măsline negre fără sâmburi
- 1 căpăţână de usturoi
- 1/2 de lămâie
- 1 lingură muştar
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
pentru decor:
- rozmarin
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Spală cartofii, limpezeşte-i şi pune-i la fiert în apă caldă cât să-i acopere. Fierbe-i în coajă 25 de minute cu vasul acoperit.Taie măslinele rondele şi toacă mărunt usturoiul curăţat.
Prepară un sos picant dintr-o lingură de muştar amestecat cu uleiul, omogenizează bine, subţiază cu zeama de la o jumătate de lămâie şi condimentează cu piperul măcinat. Adaugă măslinele şi usturoiul tocat în sos.
Curăţă cartofii cât sunt calzi, taie-i cubuleţe, sărează-i şi aşază-i într-un castron adânc, apoi acoperă-i cu sos. Amestecă cu atenţie, folosind două furculiţe. Aruncă uleiul în care au fost conservate sardelele, curăţă-le de oase, taie-le bucăţi şi spală-le, apoi amestecă-le cu restul salatei.
Decorează cu rozmarin şi felii de lămâie şi ţine-o la rece o jumătate de oră.
Salata
Pofta buna!