Salata

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de salata din: cartofi, sardele, masline negre, usturoi, lamaie, mustar, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Salata

  • 1 kg cartofi
  • 300 g sardele din conservă
  • 10-12 măsline negre fără sâmburi
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1/2 de lămâie
  • 1 lingură muştar
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

pentru decor:

  • rozmarin
  • 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Spală cartofii, limpezeşte-i şi pune-i la fiert în apă caldă cât să-i acopere. Fierbe-i în coajă 25 de minute cu vasul acoperit.Taie măslinele rondele şi toacă mărunt usturoiul curăţat.

Prepară un sos picant dintr-o lingură de muştar ames­tecat cu uleiul, omogenizează bine, subţiază cu zeama de la o jumătate de lămâie şi condimentează cu piperul măcinat. Adaugă măslinele şi usturoiul tocat în sos.

Curăţă cartofii cât sunt calzi, taie-i cubuleţe, sărează-i şi aşază-i într-un castron adânc, apoi acoperă-i cu sos. Amestecă cu atenţie, folosind două furculiţe. Aruncă uleiul în care au fost conservate sardelele, curăţă-le de oase, taie-le bucăţi şi spală-le, apoi amestecă-le cu restul salatei.

Decorează cu rozmarin şi felii de lămâie şi ţine-o la rece o jumătate de oră.

Salata

Salata

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.