Salate de legume

Printeaza

Salate de legume

PanzanellaSalate de legume

Ingrediente:

  • 300 g paine alba (din ziua precedenta)
  • 8 linguri ulei de masline
  • 700 g rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa rosie de apa
  • 1 legatura busuioc
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura capere
  • 4 linguri otet alb
  • sare, piper.

Mod de preparare:

Se taie painea cubulete de circa 2 cm. Se incing intr-o tigaie trei linguri de ulei si se prajeste painea, amestecand intruna, pana ce devine crocanta. Se spala rosiile si se taie marunt. Ardeiul, curatat de seminte si nervuri, se taie fasii, iar ceapa  fideluta.

Se spala busuiocul, se aleg frunzulitele si se toaca marunt, iar usturoiul curatat se preseaza sau se zdrobeste. Se amesteca painea cu rosiile, ardeiul, ceapa si caperele si se adauga otetul batut cu restul de ulei, busuioc, sare si piper si, la sfarsit de tot, usturoiul.

Se amesteca bine salata si se lasa 30 de minute la rece. Se pune dupa gust sare si piper si se serveste garnisita cu frunzulite de busuioc.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O reteta usoara de salata de legume. Incerc s-o fac pe fetita mea sa manance mai multe legume si o salata e indicata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.