Salate de fructe

Printeaza

Salate de fructe din: ananas, portocala, para, mar, banana, fistic, vanilie, stafide, migdale, alune, brandy, apa, zahar, pesmet, rosii.

Ingrediente:

  • 60g ananas
  • 1 portocala
  • 1 para
  • 1 mar verde
  • 1 banana
  • 50g fistic proaspeti
  • 1 baton vanilie
  • 15g stafide
  • migdale, alune, brandy
  • 1 paharel de apa
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de pesmet
  • 2,3 rosii

 

Mod de preparare Salate de fructe:

Fructele, spalate se curata de coaja si se taie cubulete fine. Se maruntesc alunele si fisticul.

Intr-un castron se pune 1 lingura de zahar, cubuletele de fructe, stafidele, migdalele si se adauga putin brandy si lingura de pesmet.

Se amesteca usor si se lasa la macerat. Intre timp se spala rosiile, li se taie capacul de deasupra si se golesc de seminte.

Dupa care se scurg de lichidul ramas, se presara cu putin zahar dupa care se umplu cu macedonia obtinuta.

O data umplute, intr-o cratita, pe foc moderat se adauga restul de zahar ramas, brandy-ul si se lasa sa se evaporeze usor, dupa care se pune bastonul de vanilie si paharelul de apa.

Cand fierbe, se introduc rosiile care s-au acoperit cu capacelele inlaturate anterior si se lasa pe foc, dar trebuiesc impermanenta mentinute umede cu lichidul format.

Dupa cca 15-20 minute se scot de pe foc, se aseaza pe un platou.

Se pot servi impreuna cu inghetata de fructe sau de iaurt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O reteta de salata de fructe foarte buna si usor de preparat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.