Salate libaneze: tabbouleh
PrinteazaTabbouleh din: bulgur, rosii, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei.
- 175 g bulgur
- 4 roşii pârguite, cca 225 g, tăiate în două, fără seminţe, cu pulpa tocată mărunt
- 4 cepe verzi, curăţate şi tocate mărunt
- pătrunjel proaspăt tocat mărunt
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de suc de lămâie
Mod de preparare:
Turnaţi grâul într-un castron rezistent la călcură.
Acoperiţi cu apă fierbinte şi lăsaţi deoparte timp de 30 de minute, până devine moale şi se umflă. Scurgeţi dacă e necesar, apoi lăsaţi-l să se răcească.
Adăugaţi roşiile, cepele verzi şi pătrunjelul. Condimentaţi bine. Acoperiţi şi răciţi cât e necesar.
Pentru a servi, turnaţi în farfurii şi condimentaţi cu ulei de măsline şi suc de lămâie. Serviţi cu pâine caldă şi cu lăptuci crocante.
Pofta buna!