Salate: Salata asortata
PrinteazaO reteta delicioasa de salata asortata cu: salata verde, varza rosie, sare, ulei de masline, zeama de lamaie, piper alb, piper rosu, ceapa, gulie, usturoi, unt, ridichii, miere, crutoane.
Ingrediente:
- 1 salată verde mare
- 1 varză roşie
- sare
- 2-3 linguri ulei de măsline
- zeama de la o lămâie
- piper măcinat alb şi roşu
- 1 legătură ceapă
- 1 gulie
- 3-4 fire usturoi
- 50 g unt topit
- 8 ridichi
- 1 lingură miere
- 300 g crutoane
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală salata, ceapa verde şi usturoiul. Se trec prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită. Ridichile, varza şi gulia se curăţă şi se spală. Ridichile se taie felii subţiri, gulia se dă pe răzătoarea mare şi varza se toacă mărunt.
Separat, se stropesc crutoanele cu untul topit, se presară sare şi piper, după gust, şi se pun 10 minute în cuptorul încins să se rumenească. Salata şi ceapa verde se taie bucăţi mari. Toate ingredientele se pun asortate într-un bol mai mare. Se presară sare, piper şi se toarnă puţin ulei de măsline şi mierea. Se acreşte cu zeama de la o lămâie şi se amestecă bine. Salata se serveşte cu crutoane rumenite.
Pofta buna!