Salate: Salata asortata

Printeaza

O reteta delicioasa de salata asortata cu: salata verde, varza rosie, sare, ulei de masline, zeama de lamaie, piper alb, piper rosu, ceapa, gulie, usturoi, unt, ridichii, miere, crutoane.Salata asortata

Ingrediente:

  • 1 salată verde mare
  • 1 varză roşie
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • piper măcinat alb şi roşu
  • 1 legătură ceapă
  • 1 gulie
  • 3-4 fire usturoi
  • 50 g unt topit
  • 8 ridichi
  • 1 lingură miere
  • 300 g crutoane

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală salata, ceapa verde şi usturoiul. Se trec prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită. Ridichile, varza şi gulia se cură­ţă şi se spală. Ridichile se taie felii subţiri, gulia se dă pe răzătoarea mare şi varza se toacă mărunt.

Separat, se stropesc crutoanele cu untul topit, se presară sare şi piper, după gust, şi se pun 10 minute în cuptorul încins să se rumenească. Salata şi ceapa verde se taie bucăţi mari. Toate ingredientele se pun asortate într-un bol mai mare. Se presară sare, piper şi se toarnă puţin ulei de măsline şi mierea. Se acreşte cu zeama de la o lămâie şi se amestecă bine. Salata se serveşte cu crutoane rumenite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.