Curăţaţi peştele, îl goliţi, îl spălaţi, îl tăiaţi felii.
Săraţi şi piperaţi, lăsaţi să stea 10 min astfel pregătit, timp în care faceţi un aluat din ou bătut spumă, făină, sare şi puţin busuioc tocat. Subţiaţi cu vin sau cu sifon.
Treceţi feliile de peşte prin făină, apoi prin aluat, prăjiţi în ulei încins. Scoateţi pe şerveţele, apoi treceţi pe farfurii.
Serviţi cu felii de lămâie, verdeaţă tocată şi felii de roşii şi ardei gras, aşezate alături de fiecare felie de peşte. Este potrivită pâinea neagră şi vinul alb, uşor.
Salau cu midii si ciuperci din: file de slaau, supa de peste, vin alb, ceapa, sare, piper, midii, creveti, ciuperci, unt, faina, smantana, galbenusuri. Ingrediente: 6 bucati file de salau 1 cana supa de peste 200 ml vin alb sec 2 linguri ceapa marunt tocata sare si piper alb macinat 12 midii vii, spalate si […]
Salau cu legume si sos de vin din: morcovi, broccoli, mazare, sare, fileuri de salau, piper, unt, tarhon, supa de peste, galbenusuri, vermut, suc de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, zahar. Ingrediente: 2 morcovi 300 g broccoli 100 g mazare mange tout sare 4 fileuri de salau cu piele (a 160 g) piper 2 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.