Şalău aromat cu garnitură de legume
PrinteazaO reteta de salau aromat cu garnitura de legume din: fileuri de salau, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, dovlecel, morcov, telina, ceapa, rosie, sare si piper.
- 4 fileuri de şalău (100 g fiecare)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri ierburi aromatice (cimbru, busuioc, pătrunjel)
pentru garnitura de legume:
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 tijă de ţelină
- 1 ceapă mică
- 1 roşie
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă peştele de solzi şi de oase, apoi taie-1 pe lungime cu un cuţit ascuţit. Spală bine şi zvântă ierburile aromatice, apoi toacă-le foarte mărunt. Amestecă-le cu 2 linguri de ulei şi întinde-le pe fileurile de peşte, apoi acoperă-le cu folie alimentară, pune-le în frigider şi lasă-le 10 minute să se marineze.
Intre timp, spală şi curăţă dovlecelul, morcovul şi ţelina. Taie-le cubuleţe egale, inclusiv roşia, căreia i-ai îndepărtat seminţele.
Incinge o tigaie neaderentă, unge-o cu ulei, pune în ea ceapa tocată, lasă câteva minute, adaugă morcovul şi ţelina, apoi dovlecelul şi, spre final, roşia. Pune sare şi piper, după gust.
Frige peştele într-o tigaie neaderentă, fără ulei, sau lasă-1 timp de 5 minute în cuptorul încălzit la 200° C, apoi serveşte-1 cu garnitura de legume.
Şalău aromat cu garnitură de legume
Pofta buna!