Salau aromat

Printeaza

 Salau aromat

Ingrediente:Salau aromat

  • 4 fileuri de şalău
  • 2 linguri ulei (pref. măsline)
  • 100ml vin alb
  • 1 leg. frunze de maghiran
  • 6 frunze de salvie
  • 5 frunze de busuioc
  • 1 leg. pătrunjel
  • 1 ceapă mică
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă seminţe de coriandru
  • lin­gură de făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc 2 mi­nute la foc mic, într-o tigaie, în ulei.

Se spală verdeaţa şi se scur­ge bine de apă. Se toacă mărunt şi se pune în tigaie, peste ceapa călită, împreună cu seminţele de coriandru, sfărâmate.

Se adaugă fileurile de şalău şi se lasă să se înăbuşe câte 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, apoi se pune vinul, se acoperă tigaia cu un capac şi se mai lasă 10 minute, la foc mic.

După pri­mele 5 minute, se întorc fileu­rile pe partea cealaltă. Se scot fileurile din tigaie şi se pun pe o farfurie, la cald.

Se îngroaşă sosul rămas în tigaie, punând în el faina, pe care înaine ai desfăcut-o în puţină apă.

Se ser­vesc fileurile de şalău cu sos şi cu pătrunjel verde, tocat mărunt, presărat pe deasupra sosului.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.