Salau aromat
PrinteazaSalau aromat
- 4 fileuri de şalău
- 2 linguri ulei (pref. măsline)
- 100ml vin alb
- 1 leg. frunze de maghiran
- 6 frunze de salvie
- 5 frunze de busuioc
- 1 leg. pătrunjel
- 1 ceapă mică
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă seminţe de coriandru
- lingură de făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc 2 minute la foc mic, într-o tigaie, în ulei.
Se spală verdeaţa şi se scurge bine de apă. Se toacă mărunt şi se pune în tigaie, peste ceapa călită, împreună cu seminţele de coriandru, sfărâmate.
Se adaugă fileurile de şalău şi se lasă să se înăbuşe câte 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, apoi se pune vinul, se acoperă tigaia cu un capac şi se mai lasă 10 minute, la foc mic.
După primele 5 minute, se întorc fileurile pe partea cealaltă. Se scot fileurile din tigaie şi se pun pe o farfurie, la cald.
Se îngroaşă sosul rămas în tigaie, punând în el faina, pe care înaine ai desfăcut-o în puţină apă.
Se servesc fileurile de şalău cu sos şi cu pătrunjel verde, tocat mărunt, presărat pe deasupra sosului.
Pofta buna!