Salau cu cartofi si bacon la cuptor
PrinteazaSalau cu cartofi si bacon la cuptor din: şalău întreg, sare, piper, felii de bacon, fire de tarhon, pătrunjel, cartofi noi, chimen, ouă, smântână dulce, ulei, lămâie, unt.
Ingrediente:
- 1 şalău întreg (1,5-2 kg), curăţat
- sare, piper
- 50 g felii de bacon
- câteva fire de tarhon
- 1 legătură pătrunjel
- 1 kg cartofi noi tăiaţi felii
- 1/4 linguriţă chimen măcinat
- 4 ouă bătute
- 4 linguri smântână dulce
- 1 lingură ulei
- 1 lămâie
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se spală peştele, se şterge şi se fac 5 crestături adânci pe suprafaţa lui. Se sărează şi se piperează pe dinăuntru şi pe dinafară şi se umplu burţile peştilor cu tarhon (din care s-au păstrat câteva frunze, tocate) şi jumătate din cantitatea de pătrunjel.
Se amestecă untul cu coaja rasă de la o lămâie, puţin suc de lămâie, 1 praf de sare şi tarhonul tocat. Se rulează compoziţia în folie transparentă şi se dă la frigider.
Se introduc felii de bacon în crestăturile peştelui şi se aşază în mijlocul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt. Se aşază de jur-împrejur feliile de cartofi, se sărează şi se coc timp de cca 30-40 min. în cuptorul încins la 180 °C.
După 15-20 min. se acoperă cartofii cu un amestec de ou, smântână, sare, piper şi chimen măcinat. Când oul începe să se lege, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se odihnească puţin.
Se aşază pe fiecare porţie de peşte câte o felie de unt cu lămâie şi se serveşte cu cartofi, presărând restul de pătrunjel.
Salau cu cartofi si bacon la cuptor
Pofta buna!