Salau cu ceapa rosie, ardei gras si rosii
PrinteazaSalau cu ceapa rosie, ardei gras si rosii din: şalău proaspăt, ceapa rosie, ardei grasi, rosii, vin alb sec, faina, ulei, otet, ardei iute, foi de dafin, lamaie, boabe de piper, pătrunjel verde, sare, piper.
- 1 şalău proaspăt (2 kg)
- 5 cepe roşii mari
- 2 ardei graşi
- 600 g roşii
- 100 ml vin alb sec
- 2 linguri cu făină
- 100 ml ulei
- 2 linguri oţet
- 1 ardei iute
- 2 foi de dafin
- 1 lămâie
- 10 boabe de piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi bine peştele, îl speli şi îl tai în felii groase de maximum 2 degete. Treci feliile de peşte prin făină şi apoi le prăjeşti în ulei, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Separat, într-o altă tigaie, căleşti ceapa tăiată julien, iar când s-a înmuiat presari făina rămasă şi mai laşi pe foc un minut, după care stingi cu 100 ml apă, amesteci şi răstorni totul într-o oală adâncă.
Pui în tavă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate felii, ardeiul gras tocat julien, foile de dafin. Pui bucăţile de peşte în tavă peste ceapă, torni sosul de roşii, adaugi oţetul, boabele de piper, ardeiul iute tocat mărunt, vinul şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Dai tava la cuptor, la foc potrivit pentru 30 de minute. Serveşti peştele cald, ornat cu feliuţe de lămâie şi pătrunjel tocat foarte mărunt şi presărat pe deasupra.
Pofta buna!