Șalău la Cuptor în Stil Tradițional: Sănătos și Delicios din: salau, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper, lamaie. Descoperă secretul unei mese delicioase și sănătoase cu această rețetă autentică de șalău la cuptor. Inspirată din bucătăria tradițională, această rețetă combină gustul unic al peștelui proaspăt cu aromele naturale ale ierburilor […]
Şalău cu ceapă roşie si ardei gras
PrinteazaŞalău cu ceapă roşie si ardei gras: peste, ceapa rosie, ardei gras, rosii, vin alb sec, faina, ulei, otet, ardei iute, foi de dafin, lamaie, boabe de piper, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 şalău proaspăt de 2 kg
- 5 cepe roşii mari
- 2 ardei graşi
- 600 g roşii
- 100 ml vin alb sec
- 2 linguri făină
- 100 ml ulei
- 2 linguri oţet
- 1 ardei iute
- 2 foi de dafin
- 1 lămâie
- 10 boabe de piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare Şalău cu ceapă roşie si ardei gras:
Cureţi bine peştele, îl speli şi îl tai în felii groase de maxim 2 degete. Feliile le dai prin făină şi apoi le prăjeşti în ulei, cam 5 minute pe fiecare parte.
Separat, în altă tigaie, căleşti ceapa tăiată fideluţă, iar când s-a înmuiat, adaugi făina rămasă.
Mai laşi pe foc un minut, după care stingi cu 100 ml apă, amesteci bine şi răstorni totul într-o tavă adâncă.
Pui în tavă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate feliuţe, ardeiul gras şi cel iute tăiat fideluţă şi foile de dafin.
Pui bucăţile de peşte în tavă, peste ceapă, torni peste ele sosul de roşii, adaugi oţetul, vinul şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Dai tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Serveşti peştele cald, ornat cu feliuţe de lămâie şi pătrunjel tocat mărunt, presărat deasupra.
Pofta buna!
Sote de salau cu legume din: file de salau, ulei de masline, ceapa, ardei gras, dovlecei, rosii, usturoi, frunze de busuioc, sare, piper. Salaul este o sursă excelentă de proteine de calitate și acizi grași omega-3 benefici pentru sănătatea inimii și a creierului. Ingrediente: 500g de file de salau 2 linguri de ulei de măsline […]