Salau cu ceapa rosie
PrinteazaSalau cu ceapa rosie din: salau, rosii, ceapa rosie, ardei grasi, ulei, faina, vin alb, otet, ardei iute, boabe de piper, foi de dafin, lamaie, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 salau proaspat (circa 2 kg)
- 600 g rosii
- 5 cepe rosii mari
- 2 ardei rgasi
- 100 ml ulei
- 2 linguri faina
- 100 ml vin alb sec
- 2 linguri otet
- 1 ardei iute
- 10 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi tăiaţi-l în felii groase de circa 2 degete. Daţi feliile prin făină, apoi prăjiţi-le în ulei, câte 5 minute pe fiecare parte.
Separat, într-o altă tigaie căliţi ceapa tăiată julienne şi când aceasta s-a înmuiat, puneţi făina rămasă şi mai lăsaţi pe foc un minut, după care stingeţi cu 100ml de apă, amestecaţi bine şi răsturnati toul într-o tavă adâncă.
Puneţ i în tavă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate feliuţe, ardeiul gras tăiat julienne, foile de dafin.
Puneţi bucăţile de peşte în tavă peste ceapă, turnaţi peste ele sosul de roşii, adăugaţi oţetul, boabele de piper, ardeiul iute tocat mărunt, vinul şi potrivit i de sare şi piper.
Băgaţi tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.
Serviţi peştele cald, ornat cu feliuţe de lămâie, şi pătrunjel tocat mărunt, presărat pe deasupra.
Salau cu ceapa rosie
Pofta buna!