Şalău cu anşoa şi sos verde
PrinteazaŞalău cu anşoa şi sos verde din: trunchiuri de salau, ansoa in ulei, patrunjel, busuioc, spanac, smantana, ardei iute, usturoi, ceapa, sare, piper, marar, malai, paine prajita.
- 4 trunchiuri de salau
- un borcanel de ansoa in ulei
- o legatura de patrunjel
- doua fire de busuioc
- 200 g spanac
- 300 ml smantana
- un ardei iute
- 4 catei de usturoi
- o ceapa
- sare
- piper
- marar
- ulei
- malai
- paine prajita
Mod de preparare:
Şalăul se spală, se taie bucăţi, se unge cu ulei şi se condi¬mentează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 10-15 de minute.
Se scot din cuptor, se aşază pe fiecare bucată în parte fileuri de anşoa şi se reintroduc în cuptor pentru cinci minute. Se scot într-un bol şi se păstrează la cald. Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se caleste ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, se adauga ardeiul tocat si se mai tin doua minute pe foc.
Se adauga spanacul decongelat, sare si piper. Se calesc doua minute, se adauga smantana, busuiocul, mararul si patrunjelul tocate marunt. Se presara usturoiul pisat, se amesteca si se fierb zece minute la foc mic. Se serveste alaturi de salaul cald, presarat cu verdeata tocata.
Se servesc ca atare, cu mamaliga sau paine prajita.
Şalău cu anşoa şi sos verde
Pofta buna!