Salau cu broccoli si cartofi dulci
PrinteazaSalau cu broccoli si cartofi dulci din: fileuri de salau, cartofi dulci, broccoli, rosii, usturoi, fulgi dfe ardei iuti, ulei de masline, cimbru, sare, piper, lamaie, sos de lamaie, paste orzo, mei.
- 4 fileuri de şalău
- 4 cartofi dulci
- 600 g broccoli
- 200 g roşii cherry
- o căpăţână de usturoi
- o lingură cu fulgi de ardei iuţi
- 100 ml ulei de măsline
- 4 crenguţe de cimbru
- sare
- piper
- lămâie
- sos de lămâie
- paste orzo
- mei
Mod de preparare:
Fileurile de şalău se spală, se scurg de apă, se ung cu ulei şi se condimentează.
Se presară fulgii de ardei iute, cimbru şi coajă rasă de lămâie, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se stropesc cu suc de lămâie.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20-25 de minute. Broccoli se rupe în bucheţele, se fierbe cinci minute în apă cu sare, se trece printr-un jet de apă rece şi se pune într-un bol.
Cartofi ii dulci se curăţă de coajă, se spală, se taie felii, se ung cu ulei şi se coc 15 minute în cuptor la foc mediu.
Roşiile cherry se spală, se taie în jumătăţi, se amestecă şi cu ulei, sare, piper, cimbru şi usturoi tocat, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc zece minute la foc mediu spre iute.
Se pun în farfurii alături de peşte, cartofii dulci şi broccoli, se presară cimbru şi se servesc.
Salau cu broccoli si cartofi dulci
Pofta buna!