Salau cu broccoli si sos
PrinteazaO reteta delicioasa de salau cu: linte, broccoli, ciuperci, usturoi, faina, ou, unt, lapte, cascaval, curry, sare, piper, oregano, ulei, limeta.
Ingrediente:
- 4 trunchiuri de şalău
- 200 g linte
- 500 g broccoli
- 400 g ciuperci
- doi căţei de usturoi
- o lingură cu făină
- două gălbenuşuri de ou
- 50 g unt
- 300 ml lapte dulce
- 100 g caşcaval
- 5 g curry
- sare
- piper
- oregano
- ulei
- limete
Mod de preparare:
Lintea se ţine la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se pune la rece. Intr-o oală se amestecă gălbenuşurile cu făina, laptele dulce, sarea şi piperul. Se pun la fiert la bain-marie, se adaugă untul, caşcavalul şi se fierbe.
Când s-a îngroşat se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se adaugă usturoiul pisat. Trunchiurile de şalău se curăţă, se spală şi se scurg de apă.
Se ung cu ulei, se condimentează cu sare, piper şi curry şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20-25 de minute.
Broccoli se rup buchete, se fierb în apă cu sare şi se păstrează la cald. Ciupercile se spală, se taie bucăţi, se călesc în puţin ulei apoi se adaugă lintea şi broccoli.
Se condimentează, se ţin pe foc încă cinci minute, se pun pe un platou alături de peşte şi se servesc imediat împreună cu sosul cu usturoi şi oregano.
Pofta buna!