Salau cu ciuperci in sos de rosii
PrinteazaSalau cu ciuperci in sos de rosii din: şalău, ceapă, ciuperci champignon în saramură, suc de roşii, pastă de ardei, ulei, usturoi, foi de dafin, sare, piper negru macinat.
Ingrediente:
- 3 bucăţi şalău (de aproximativ 300 g bucata)
- 1 ceapă de dimensiune medie
- 1 conservă ciuperci champignon în saramură
- 400 ml suc de roşii opţional
- 1 lingură pastă de ardei
- 3 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- sare
- piper negru măcinat
- 1 legătură de pătrunjel verde pentru ornat
Mod de preparare:
Cureţi peştii de cap, solzi, viscere şi aripioarele înotătoare. Ii speli bine atât în interior, cât şi la exterior şi îi usuci cu ajutorul unui şervet absorbant, după care îi presari cu piper şi sare după gust şi îi pui într-o tavă cu 2 linguri de ulei.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc iute. Intre timp, cureţi Ceapa şi usturoiul şi le toci fin. Pui ceapa la călit într-o lingură de ulei, iar când a devenit transparentă, adaugi usturoiul.
Laşi câteva secunde, apoi stingi cu sosul de roşii. Adaugi foile de dafin, de preferinţă rupte în bucăţi, puţină sare, piper, pasta de ardei şi laşi să dea 2-3 clocote.
Adaugi sosul de roşii şi ciupercile scurse, în vasul cu peşte. Laşi tava în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute, până când sosul se îngroaşă.
La fiecare 10 minute, deschizi uşa cuptorului şi scuturi tava cu mişcări orizontale. Pentru ca aspectul preparatului să se păstreze, aduci la masă peştele în vasul în care l-ai copt. Presari deasupra pătrunjel verde fin tocat.
Salau cu ciuperci in sos de rosii
Pofta buna!